marți, 11 iunie 2013

JOC PENTRU COPII - SIMON SAYS

SA NE JUCAM IMPREUNA SIMON SAYS


Simon says!
Obiective: Vocabular: verbe de miscare / partile corpului  / culori / prepozitii etc. Imperativul verbelor.
Materiale didactice necesare pentru joc: 

Acesta este un joc care poate starni serios pasiunea celor mici (neindoielnic ca le capteaza atentia).
Ideea este simpla: elevii trebuie sa execute o anumita comanda, insa numai daca aceasta este precedata de formula: 'Simon says!' (,,Simon spune / porunceste").

Se va porni de la comenzi simple: ‘Simon says: ”Sit down!”, si se va ajunge, treptat, la comenzi complexe, eventual combinate (,,Simon says: Touch your nose and jump! Go to the table and bring me a red pencil!").

Pentru o mai buna stimulare a elevilor, se vor organiza concursuri: cei care gresesc ies din joc, pana se ajunge la un singur castigator. La randul lui, castigatorul va lua locul profesorului si va da el comenzile.

Ca sa se complice si mai mult situatia, profesorul poate incerca sa ii deruteze pe elevi: le va explica, de exemplu, ca ei trebuie sa faca ceea ce le spune el si nu ceea ce le sugereaza. Urmeaza  ca profesorul sa le dea o comanda (de exemplu: Simon says: clap your hands!) si sa le sugereze altceva (sa isi ridice mainile..).

Poezii noi Mos Craciun

Poezii de Mos Craciun - 2023 Colectie de Poezii pentru copii mici si mari - Craciunul 2023 Mos Craciun vine-n padure de Tincuta Ho...

Faceți căutări pe acest blog