marți, 16 iulie 2013

CE JUCARII ALEG PENTRU COPILUL MEU?

Verificati jucaria copilului dumneavoastra cand o cumparati?


Evident, multi dintre dumneavoastra stiu ca jucariile au ca tinte anumiti copii, in functie de gen (baiat, fata), de varsta (sub 1 an, peste 1 ani, peste 2, peste 3, peste 5, etc). De asemenea, multe din jucarii au scris pe ambalaj si materialele din care este produsa respectiva jucarii si tipurile de alergii ce pot interactiona cu anumite materiale.

Jucariile sunt o specie de cumparaturi aparte, insa, de multe ori, parintii nu sunt atenti la ce cumpara si cumpara doar pentru ca "ala micu a inceput sa planga ca o vrea". E adevarat ca trecem cu greu peste dorintele copiilor nostri, mai ales cand vine vorba de jucarii, insa, trebuie sa fiti foarte atenti la jucarii si mai ales la categoria de varsta careia ii este destinata jucaria.

Nu va uitati ca e scumpa sau ieftina, ca e moale sau tare, ca e mica sau mare, jucaria trebuie sa aiba inscris pe ea varsta pentru care se recomanda. Altfel, este o jucarie contrafacuta si, deci, riscanta pentru copilul dumneavoastra.

Chiar daca la prima vedere, o jucarie (peste 3 ani) pare inofensiva, este mai bine sa nu aveti surprize.

Va dau un exemplu clar: copilul nostru a primit o jucarie, o broasca testoasa, pe care scria ca se recomanda copiilor de peste 3 ani. La prima vedere, respectiva broasca parea inofensiva, chiar parea banal de simpla si ciudat ca era recomandata pentru varste mai mari. Am descoperit dupa un timp, si nu noi, ci copilul, ca broasca de jucarie primita in dar, avea niste contururi ale ochilor dintr-un plastic foarte tare, ce apareau doar daca era intoarsa cu fata in jos. Ma rog, erau niste colutiri ascutine ce putea sa-l raneasca.

Jucariile in general, indiferent de varsta, pot fi potrivite sau nepotrive. Nu trebuie sa cumparati tot ce misca in materie de jucarii, doar pentru ca asa vrea copilul.


Poezii noi Mos Craciun

Poezii de Mos Craciun - 2023 Colectie de Poezii pentru copii mici si mari - Craciunul 2023 Mos Craciun vine-n padure de Tincuta Ho...

Faceți căutări pe acest blog